Koç Üniversitesi Yaz Mesleki Gelişim Programının amacı uluslararası üniversiteleri ziyaret ederek ve/veya eğitim alma programlarına katılarak kendi mesleki gelişimlerini destekleyecek uluslararası programlara katılma konusunda Koç Üniversitesi’nde çalışan tam zamanlı okutmanları ve eğitmenleri desteklemektir.

Başvuranların yaz ziyareti için hazırlıklar yapmaları ve söz konusu Üniversiteden bir davet almaları gereklidir. Koç Üniversitesi 4 haftalık ziyaret ve ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak bileti harçlığını sağlar.

Bu programa katılma ile ilgilenen tam zamanlı okutmanlar ve öğretim görevlileri öncelikle kendi dekanları/direktörleri ile olası ziyaretlerini görüşmeli ve onların onayını almalı, daha sonrasında kendi başvurularını Ocak ayının sonuna kadar VPAA Ofisine (Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı) sunmalıdır.