Koç Üniversitesi’nde birincil eğitim dili İngilizce olduğundan, hem lisans hem de lisansüstü öğrencileri akademik programlarını devam ettirmelerine izin veren bir seviyede olmak üzere İngiliz dilinde yeterlilik göstermek durumundadırlar. Öğrencinin İngiliz dili yeterlilik seviyesi Koç Üniversitesi tarafından yapılan İngilizce dili yetkinlik sınavı veya Koç Üniversitesi tarafından belirlenmiş olan bir yetkinlik seviyesinde ulusal veya uluslararası kabul gören İngiliz dili sınavlarının skorlarını onaylayan dokümantasyon sayesinde değerlendirilir.

Aşağıdaki bilgiler lisans öğrencilerinin yeterliliği için olan minimum gereklilikleri özetler:

• KUEPE: 100 üzerinden 60.
  • Uluslararası TOEFL: 550/4 (Yılda bir kez Ağustos veya Eylül ayında gerçekleştirilir)
  • TOEFL IBT: Yazılı bölümden 80/20. Sadece Türk devlet üniversitelerinden gelen skorları kabul etmekteyiz. Eğer öğrenci sınavı Türkiye dışında gerçekleştirirse, kendisi Yürütme Kurulu’ndan sınav skorunun kabul edilmesini talep edebilir. (2 yıl boyunca geçerlidir)
  • YDS / E-YDS: 100 üzerinden 80 (5 yıl boyunca geçerli)
  • PTE Akademik (Pearson İngilizce Testi): 90 üzerinden 60. (2 yıl boyunca geçerlidir)
  • CAE: C Notu (3 yıl boyunca geçerli)

Yeterlilik Sınavlarını Girmek veya Uygulamak için Minimum Şartlar

• Birinci Yıl Öğrencileri (Güz, Bahar, Yaz Dönemleri): KUEPE’ye girmek veya dış sınav skorlarını sunmak için 2.00’lık GPA.
  • İkinci Yıl Öğrencileri (Güz Dönemi): KUEPE’ye girmek için 2.00’lık GPA veya Güz döneminde 2.00’lık SPA. Dış sınav skorlarının sunulması için herhangi bir GPA veya SPA gerekliliği yoktur.
  • İkinci Yıl Öğrencileri (Bahar Dönemi): KUEPE’ye girmek için 2.00’lık GPA veya Bahar döneminde 2.00’lık SPA. Dış sınav skorlarının sunulması için herhangi bir GPA veya SPA gerekliliği yoktur.
  • Bir dönemlik izin alan İkinci Yıl Öğrencileri, o dönem için bir SPA’ya sahip olmayacakları nedeniyle sadece 2.00’lık bir GPA’ya sahip olmaları halinde KUEPE’ye girebileceklerdir.
  • İkinci Yıl Öğrencileri (Bahar Döneminden sonra): Bu öğrenciler ELC’de iki yıllarını tamamlamış olurlar, ve üç af sınavı almaya hak kazanırlar. Eğer seçerlerse, yaz döneminde ELC’de öğrenim görebilirler, ancak bunu yapmak zorunda değildirler. Herhangi bir GPA veya SPA gerekliliği olmaksızın aşağıdaki af sınavlarına girme hakkına sahiptirler:
    • Yaz döneminin sonunda (Temmuzun sonlarında) KUEPE
    • ELC’nin Ağustos veya Eylül ayında gerçekleştirdiği TOEFL sınavı
    • KUEPE Eylülün başlarında

ELC’de iki yıllarını tamamlamış olan öğrenciler aynı zamanda Bahar dönemlerinden sonra bir af sınavı olarak dış sınavlara da girebilirler. Eğer öğrenci Af Sınavı dönemi tamamlandığında tatmin edici bir skora sahip değilse, öğrenci üniversiteyi terk etmelidir. ELC skoru ve test merkezi gereklilikleri bütün ELC öğrencileri için ve aynı zamanda af sınavı olarak girilen bütün dış sınavlar için de uygulanır. ELC tarafından kabul edilen bütün yeterlilik sınavları aynı zamanda Af Sınavı olarak iş görür.

Lisansüstü seviyedeki adaylar için olan yeterlilik seviyesi Enstitünün web sitelerinde ilan edilir. Eğer bir aday gerekli yeterli seviyesine sahip değilse, kendisi lisansüstü kariyerine başlamadan önce ELC programına kabul edilebilir.