Yükseköğretim yasası ve çalışma yönetmeliklerine göre, Türk olmayan üniversitelerden alınmış olan bütün diplomalar için denklik almak gereklidir.

Bu adım adım olan bir süreçtir ve adaylar ilk diploma (Türkiye dışından alınan) denkliklerinden başlamalıdırlar.

Lisans ve Master derecesi diplomaları için adaylar YÖK’e (Yükseköğretim Kurulu) başvurmalıdırlar. Doktora diplomaları için adayların ÜAK (Üniversitelerarası Kurul)’a başvurmaları gereklidir.

Lisans, Master ve Doktora diploma denkliği başvurusu için olan belge listelerini aşağıda bulabilirsiniz. Bütün sayfaların Türkçe olduğunu dikkate alınız. Herhangi bir sorunuz olması halinde APDD (Akademik Planlama ve Geliştirme Direktörlüğü) Ofisi’nden destek alabilirsiniz.

1. Lisans diplomaları:
Türk vatandaşları